16/8/08

Acta de l'assemblea de Veïns del 24 de juny de 2008 - Terrasses

Amb l’assistència d’unes 80 persones es va celebrar, el passat 24 de juliol, l’Assemblea informativa convocada per l’Associació de Veïns de la Part Alta per parlar de les terrasses dels bars i restaurants.

Des de la taula es va fer un breu resum de la situació i es recorda els punts principals del procés:

- 12de juny. Reunió entre restauradors, Ajuntament i Associació de Veïns. Els propietaris de locals manifesten el seu interes en ampliar espais i horaris.
- 18 de juny. La Junta de l’Associació de Veïns, tenint en compte el malestar de força veïns, considerà que, en aquest moment, no hi ha res a negociar i que, en tot cas, se’n podria parlar de cara al proper estiu en funció de la relació entre restauradors i veïns i de l’aclariment de diferents aspectes sobre llicències, espai, terrasses, nombre de taules, soroll...)
- 15 de juliol. Reunió entre veïns i Ajuntament. Els veïns exposen les molèsties ocasionades per alguns locals i, finalment, l’Ajuntament es compromet a aplicar la normativa vigent pel que fa a espais i horaris. L’Ajuntament ho recordarà per escrit als locals de restauració i després aixecarà les actes corresponents i sancionarà als locals que la incompleixin. Hi ha prevista una nova reunió de seguiment pel 7 d’agost.
- En l’escrit de l’Ajuntament es recorda que la Generalitat és qui te a veure amb els locals i l’Ajuntament amb les terrasses. L’horari fixat per la normativa, per les terrasses, és fins a la una de la matinada els dies laborables i fins a les 2 els caps de setmana i vigílies de festa. A partir de les 23 h. cal respectar el descans dels veïns. No es pot utilitzar l’espai públic per emmagatzemar taules i cadires, etc.

Seguidament s’obre un torn de paraules per tal que tothom que ho desitgi pugui dir la seva.

Diferents veïns i veïnes exposen la seva molèstia per la música i soroll de diferents locals. També hi ha opinions en el sentit que l’Ajuntament és el primer a incomplir la normativa fent soroll amb les màquines de la neteja o concentrant verbenes i altres actes a la part alta. Es reclama respecte pels horaris i hi ha força dubtes pel que fa a les llicències d’activitat d’alguns locals. Un parell de veïns que pateixen molèsties pels fums del restaurant la Cucafera exposen la situació d’indefensió que pateixen.

El debat s’encén una mica al discutir un parell de veïnes, relacionades amb un local, amb el president de l’Associació en relació a si hi ha o no acta de la primera reunió. Finalment, s’acorda que se’ls farà arribar una còpia.

Hi ha un parell d’opinions en relació a un gual del carrer Merceria al qual, sovint, no es pot accedir i al rebuig a la instal•lació de cameres a la zona de Misser Sitges, Mediona i Plaça Sant Miquel.

Es clou l’assemblea després d’agrair l’assistència i les aportacions que es traslladaran a la propera reunió amb el regidor Carlos Castillo.