28/8/08

Aparcament Jaume I


Aquest matí membres de la Junta de l'Associació de Veïns de la Part Alta s'han entrevistat amb l'alcalde de la ciutat i amb la regidora Dolors Herrera, presidenta de l'Empresa Municipal d'Aparcaments. La reunió convocada per l'Alcaldia ho ha estat per informar de la decissió de l'equip de govern envers l'aparcament Jaume I.
L'equip de govern ja té l'informe sobre la diagnosi de la situació financera i constructiva de l'aparcament Jaume I.
De l'informe, han explicat, es despren que l'aparcament no és viable: per enllestir-lo caldria invertir 7.300.000,00 euros més (ja es porten gastats més de 25,7 milions), tan sols tindria 250 places, el temps d'espera per recollir un vehicle podria arribar a les 5 hores, etc. En resum han explicat que en aquest moment tan sols hi ha un forat amb ferros (l'equivalent a un 35% de la instal·lació).
Davant aquest panorama l'equip de Govern ha decidit convertir l'aparcament en convencional, amb 350 places, una inversió d'entre 4,5 i 5,300.000,00 euros i al voltant de dos anys fins el seu acabament.

La Junta de l'Associació de Veïns ha manifestat el seu interès en conèixer les màximes dades de l'informe. També ha manifestat que considera imprescindible que l'Ajuntament denuncii al Jutjat les persones responsables d'aquest bony que ha generat un deute de 25,7 milions d'euros. Per altra banda, creiem que cal fer un aparcament al Passeig de Sant Antoni, oferir solucions als veïns que, de moment, no tenen aparcament, i convocar una consulta popular per tal que el veïnat de la Part Alta, en base a les diferents propostes que es puguion presentar, decideixi que cal fer amb el forat de Jaume I atès que un aparcament convencional sense sortida a l'exterior i amb inversió de més temps i diners genera força dubtes.

A la reunió hem aprofitat per manifestar el malestar per l'endarreriment de les actuacions del Pla Integral. Durant la segona quinzena de setembre es constituirà la comissió de seguiment i s'iniciaran les actuacions. També s'ha parlat d'algunes intervencions de la Brigada Ràpida, el local de 'Associació de Veïns i de la previsiçó de diferents reunions al voltant d'aquest temes.