18/1/09

L'AV anuncia mobilitzacions. Pengem documents importants al blog


El diari El Punt d'avui, publica tota una pàgina (pàgina 3) amb la següent informació:


Diari El Punt, diumenge, 18 de gener de 2009

L'AV Part Alta anuncia mobilitzacions si l'Ajuntament no agilita les seves propostes

Fa un any va presentar un decàleg d'actuacions urgents i creu que el consistori tarragoní no li fa prou cas

SERGI CASADO. Tarragona
L'associació de veïns de la Part Alta no vol que les promeses que fa l'Ajuntament de Tarragona tornin a ser lletra morta i per això alerten que si en un període de temps raonable no veuen que s'hagin fet actuacions al nucli antic estudiaran fer mobilitzacions de protesta. Ara fa tot just un any que l'ens veïnal va traslladar al consistori un decàleg de les necessitats més urgents, però en vista de la lentitud de l'administració, a finals del 2008 els veïns van demanar que s'agilités la millora en la neteja i que els fessin saber quan es començarien a executar obres incloses dins del pla integral, les bases del qual han estat exposades precisament aquesta setmana, juntament amb el pla de residus i el debat sobre el pla de mobilitat. «Estem farts que sempre ens demanin actes de fe», asseguren.


+ Una imatge de brutícia en un carrer de la Part Alta. Foto: EL PUNT

Ara fa un any, l'associació de veïns Part Alta va presentar al consistori tarragoní un decàleg de propostes i de suggeriments en els quals exposava totes les demandes que, segons l'entitat, eren necessàries per millorar les condicions de vida al barri. Les peticions feien referència a qüestions del dia a dia i que afecten el funcionament quotidià dels residents del nucli antic, encara que, a finals del 2008, veient que des de l'Ajuntament ningú no movia fitxa, van transmetre a l'interlocutor municipal –va ser la regidora Rosa Rosell, encarregada de la Part Alta– que almenys acceleressin les gestions per millorar la recollida de brossa i el sistema de neteja i que es posessin les piles pel que fa al pla integral, tres pilars fonamentals per al creixement i per al desenvolupament del nucli antic tarragoní.

En els darrers dies, el consistori tarragoní va presentar les actuacions previstes dins del pla integral pet al 2009 i l'endemà va exposar les directrius que fixa el pla de gestió de residus, amb especial incidència a la Part Alta. «L'any passat vam fer massa reunions, però no vam obtenir cap resposta clara de l'Ajuntament. Només farem, farem i farem, però ha passat el temps i tot continua igual», va l'associació de veïns de la Part Alta, Josep Maria Yago, el qual, en nom de l'entitat assegura que comencen a «estar farts que tornin a dir i prometre coses que ja van dir fa temps.» Per això, tenen clar que a partir d'ara volen «menys reunions i més fets» després que les més de 80 trobades amb regidors i personal de l'Ajuntament no s'hagin traduït en gaire millores. El proper dia 26 tenen previst reunir-se amb l'edil de la zona, Rosa Rossell, perquè aquesta els concreti actuacions.

I L'INFORME DE MOBILITAT?

Yago es va mostrar sorprès pel procés de participació obert pel consistori perquè es debati sobre la mobilitat al barri: «Fa temps que ens van dir que estaven preparant un informe exhaustiu sobre les necessitats de mobilitat i que ens el presentarien, i ara, en canvi, ens convoquen perquè cadascú digui la seva. No ho entenem.»

NOTÍCIES RELACIONADES

>Les 10 propostes


diumenge, 18 de gener de 2009

Les 10 propostes

Aquests són els deu suggeriments de l'associació de veïns de la Part Alta:

SERVEIS DE NETEJA I RECOLLIDA DE BROSSA.

Es demana un tècnic que planifiqui aquests serveis, tenint en compte les grans mancances detectades. El pla de residus fa especial incidència en la Part Alta.

CIRCULACIÓ I APARCAMENT.

S'exigeixen avançaments en el pla de mobilitat, però els veïns discrepen del procés de participació del consistori. «Ens van dir que s'estava elaborant un informe de mobilitat i ara volen que fem propostes», lamenta Yago.

SERVEIS D'EMERGÈNCIA.

Exigeixen els informes referents a la circulació dels bombers i de les ambulàncies pels carrers de la Part Alta.

SERVEIS DE SEGURETAT.

Pla de desplegament i coordinació dels diferents cossos policials.

MERCAT I EQUIPAMENTS COMERCIALS.

Insisteixen en la necessitat d'un supermercat i que es millori la qualitat dels mercats setmanals.

PATRIMONI, CULTURA I MEMÒRIA HISTÒRICA.

La senyalització de rutes i de monuments ja està en marxa i l'associació de la Part Alta n'ha donat fe.

HABITATGE I URBANISME.

Continuen demanant un cens dels habitatges i edificis abandonats. Diuen que encara no en saben res.

UNA LLAR D'INFANTS.

Es creu que sense aquest equipament les parelles joves no s'instal·laran. També es demanda un centre cívic.

DIÀLEG I COMUNICACIÓ.

Demanen que se'ls comuniquin amb antelació les obres al barri.

PLA INTEGRAL.

Tot i que el consistori ha presentat les actuacions, estan recelosos. «Fa temps que ens demanen un acte de fe, però no ens ho creiem.»

A banda de l'aarticle pengem alguns documents importants:

- informació sobre el telecentre que s'ha inaugurat a l'espai que hi ha sota la "lettera 80" a l'aparcament de Jaume I. (document 1 i document 2)

- Informe presentat per l'Ajuntament en roda de premsa sobre el Pla de Residus

- Informe presentat a la Comissió de seguiment i avaluació del Pla Integral de la Part Alta.