27/1/09

RESULTATS REUNIÓ JUNTA ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LA PART ALTA AMB LA REGIDORA DE BARRI, ROSA ROSSELL


Aquesta tarda, 26 de gener, ens hem reunit amb la regidora de barri, Rosa Rossell, per rebre resposta a les peticions presentades en la reunió mantinguda a meitats de desembre de 2008 (peticions, per altra banda, expressades feia prop d’un any).
La reunió es podria valorar de decepcionant car no ha aportat massa novetats pràctiques.
Pel que fa a la neteja i recollida de la brossa, mobilitat i Pla Integral de la Part Alta, la regidora es va remetre als processos en marxa: Pla de residus, Pacte per la Mobilitat i actuacions 2009 del PIPA. A meitats de febrer hom preveu la presentació de propostes de l’Ajuntament pel que fa a la recollida de la brossa, demà comencen les reunions de treball del Pacte per la Mobilitat i, pel que fa al PIPA, ja s’ha format la Comissió d’avaluació i seguiment, s’ha presentat el llistat d’actuacions a desenvolupar durant el 2009 i s’ha preparat un calendari de trobades per fer el seguiment del desenvolupament dels projectes. El 4 de febrer hi ha prevista una reunió per informar els veïns sobre la situació actual del PIPA.
La presentació de l’informe sobre serveis d’emergència (bombers), la publicació del plec de condicions pel concurs per a la concessió per l’establiment d’un supermercat (que hauria de sortir abans de tres mesos), l’engegament del Pla de dinamització comercial, els projectes presentats al FIL o la previsió de cartelleres per difusió d’actes, en uns dos mesos, són alguns dels temes que van sortir a la reunió.
Un dels punts més decepcionants fou la confirmació que no es preveu que l’antic mercat del Fòrum es destini a Centre Cívic de la Part Alta.
A meitats de març s’ha fixat una nova reunió per fer el seguiment dels temes plantejats i tractar-ne d’altres.
Entenem que, si bé sembla cert, que s’ha iniciat un procés de transformació de la Part Alta, centrat en els projectes del Pla Integral, principalment, en aquest moment no hi ha massa realitats palpables, se’ns segueix demanant actes de fe i que ens creguem previsions. Mentrestant els problemes del barri continuen igual.
Per aquest motiu, l’Associació de Veïns continuarà participant en totes les reunions i comissions de treball que convingui però es planteja intensificar la reclamació d’un Centre Cívic per a la Part Alta i engegar algunes accions de denuncia que s’aniran concretant en les properes setmanes, relacionades amb problemàtiques com la recollida de la brossa o la neteja, entre d’altres.


Tarragona, 26 de gener de 2009
Junta de l’Associació de Veïns de la Part Alta